Bloc de cicle superior

UNA LLEGENDA DIFERENT

Publicat el Dimarts, 05 Mai 2020

Hola famílies!

Durant la setmana de Sant Jordi, els alumnes de 5è i 6è es van inventar una llegenda de Sant Jordi original i diferent a la que tots i totes coneixem. Aquesta setmana els propis alumnes han votat la llegenda de l’altra classe que més els ha agradat i ja tenim guanyadors/es: un de 5è i un de 6è.

En primer lloc, felicitar a tots i totes els/les alumnes per haver participat i per l’esforç i ganes que han posat en aquests Jocs Florals confinats de llegendes inventades de Sant Jordi de la biblioteca 2020. Realment hi ha hagut llegendes molt originals i divertides, i de molta qualitat, la qual cosa ha dificultat molt escollir les millors de cada curs.

En segon lloc, felicitar als dos guanyadors: en Xevi Galí de 5è, amb la llegenda “La guerra del temps” i l’Ana Adama de 6è, amb “Una llegenda original i un drac diferent”.

 

A continuació podeu llegir i gaudir de les dues llegendes guanyadores, d’aquests Jocs Florals de llegendes inventades de Sant Jordi de la biblioteca del curs 2019-2020. Esperem que us agradin i que gaudiu molt de la lectura!

 

LA GUERRA DEL TEMPS

            Ara us estareu preguntant perquè no he dit hi havia una vegada, ara ho diré però abans us faré una pregunta. Segurament sabeu qui és sant Jordi i la seva llegenda. I si no ho sabeu, us ho explico. Un drac dolent amenaça un poble i quan es queden sense animals per alimentar-lo, els habitants del poble fan un sorteig i li toca a la princesa,  després en sant Jordi salva a la princesa i mata al drac. Fi

            No us heu preguntat... I la descendència? Després de mil anys, al 2546, el seu tataratataratataratatara nét es diu Sam, és un nano de 21 anys, bastant rebel i treballa en un taller mecànic, viu a Barcelona. Mentrestant, en un planeta molt llunyà, un col·leccionista especial acaba de robar la relíquia i segurament l'objecte més poderós, l’orbe del temps. Aquest orbe té el poder de posar més anys o menys a qualsevol cosa i a qualsevol ésser viu, per exemple un bebè de tres anys es pot convertir en un senyor de 80 anys amb l’orbe.

            Ara us preguntareu, perquè vol aquest orbe el col·leccionista? Doncs per ressuscitar el drac!

            La nau del col·leccionista ha marxat, al cap d’una hora ja estan a la Terra, exactament a Montserrat. En molt poc temps, la tripulació del col·leccionista troba l’os del drac de Sant Jordi, i de seguida està a las mans del col·leccionista. El col·leccionista diu:

-Vull que aquest os de drac torni enrere 1001 anys abans .

            Al tornar enrere 1001 anys, l’os de drac es converteix en un enorme drac. Els tripulants estan confusos. El drac, amb set de destrucció, destrossa la nau i amb la nau els tripulants i el col·leccionista.

            Tot acabat emprèn el vol cap a Barcelona, mentre en Sam està mirant l’espasa que li va donar l’àvia, ja que deia que era una herència familiar. Quan veu volar el drac, sorprès, s’adona que és el drac de la llegenda de Sant Jordi, sense pensar-ho agafa l’espasa i va a atacar-lo. Tota la policia està intentant parar-lo però las bales no li fan efecte, al cap d’una estona arriba en Sam i li talla el dit del peu però se li regenera. Seguidament, el drac amb un cop de cua quasi el deixa inconscient i, quan aixeca el cap, veu que el drac té el llegendari orbe del temps al front i comprèn que per destruir el drac primer haurà de destruir l’orbe. Així que escala l’esquena del drac i se li puja al morro i, d’un cop d'espasa, talla per la meitat l’orbe abans que el drac el tiri pels aires. Després, el drac es converteix en un inofensiu os de drac.

            És així com un hereu de sant Jordi va guanyar el drac i va destruir l’orbe del temps.

 

 

UNA LLEGENDA ORIGINAL I UN DRAC DIFERENT

Fa molt temps, un drac anomenat Bibo es va mudar a una ciutat que estava en una petita illa al mig de l'oceà. Quan en Bibo va arribar tothom tenia por d’ell, la gent fugia perquè temia que se'ls mengés. Ell vivia en una cova a la costa.

A la ciutat, tothom estava espantat, els ciutadans van demanar al rei que hi fes alguna cosa abans que tot quedés ple de foc. El rei va explicar als seus fills, el príncep Adolf i la princesa Julieta, que matarien al drac, els dos germans tenien dubtes de com ho farien. El pla és que un dels dos anessin a la cova del drac a enverinar-lo. El príncep Adolf tenia por que se'l mengés, però la princesa Julieta era valenta, i va decidir acceptar. 

A la tarda, la princesa va anar a la cova del drac. En Bibo estava molt content, i una mica confós, perquè fins ara ningú s’havia acostat a ell. Quan la princesa va entrar, en Bibo li va oferir alguna cosa per beure, però la princesa va refusar, ella pensava que l’enverinaria, com ella faria amb ell. Però el drac només volia ser amable amb ella, perquè no volia que fugís. Els dos es van asseure sobre unes pedres que feien la funció de cadires, el primer que en Bibo va demanar a la princesa és que per què havia vingut a visitar-lo, la princesa va improvisar i va dir que el volia ajudar. Els dos van estar parlant durant hores, el drac va agafar confiança a la Julieta. Quan la princesa estava a punt d’enverinar al drac amb un caramel, en Bibo va explicar una cosa que va fer reflexionar a la princesa.

- Els meus pares, la meva família, els meus amics, tothom em va donar l’esquena, simplement perquè no entenien que un drac podia ser bo. Per a ells jo sóc una vergonya, la meva família és molt admirada, per ser els dracs mes ferotges de la història. Amb tot això, no m’estranya que m'haguessin abandonat només perquè sóc diferent d’ells, sóc l’ovella negra dels dracs. Però ara, gràcies a tu, sé que no estic sol.

Julieta estava molt sorpresa, i mai hagués pensat que la vida d’un drac pugui ser així de dura, així que va decidir no enverinar-lo i ajudar-lo.

El rei estava molt preocupat i va decidir trucar al cavaller més fort, més intel·ligent, i més valent de tots els temps, el cavaller Jordi. Ell va acudir ràpidament al palau de Rihusú, la residència de la família reial, el rei va explicar-li la situació al cavaller, i en Jordi va anar a la cova del drac cavalcant ràpidament sobre el seu cavall blanc de cabellera llarga i  brillant. En arribar, el cavaller va buscar a la princesa per tot arreu fins trobar-la conversant amb el drac, la princesa va intentar explicar-li el problema al cavaller, el drac estava molt espantat perquè pensava que li clavarien la llança que portava en Jordi en el lateral. Els tres van parlar tranquil·lament i van arreglar el problema. Van anar al palau a explicar-li a la família i al poble que en Bibo era un drac amable, agradable, exemplar i sobretot un ésser extraordinari, no tothom ho va entendre a la primera, però amb el pas del temps la gent es va anant acostant al drac. 

Unes setmanes després, en Bibo tenia molts amics, i era un ciutadà  molt estimat. Tothom era feliç, i en Bibo va tenir la vida que sempre havia volgut tenir. 

 

 

CURSA D'ORIENTACIÓ

Publicat el Dimecres, 04 Març 2020

La Bruna i l'Oriol de 5è, han organitzat una cursa d'orientació als companys de l'Escola!!! Una gran cursa!  Gràcies Rose i aligots per tot el material!!!

NORMALITZEM LES DIFERÈNCIES A L'ESPORT

Publicat el Dilluns, 02 Març 2020

La Núria ens va visitar per explicar-nos com es troba actualment la situació de l'esport masculí i femení. Va ser una xerrada molt interessant que ens ha fet reflexionar molt sobre aquest tema. 

REPTES COOPERATIUS A EDUCACIÓ FÍSICA

Publicat el Dimecres, 12 Febrer 2020

Els alumnes de Cicle Superior han treballat els reptes cooperatius durant aquest trimestre. Han d'assolir un objectiu amb l'ajuda de tots. Aquí podeu veure que bé que ho han fet!

VISITA AL PARLAMENT

Publicat el Dimecres, 11 Desembre 2019

 

 

Els alumnes de Cicle Superior van visitar el Parlament per acabar el seu projecte. Va ser una visita molt interessant on van podem conèixer moltes coses sobre el Parlament i també com treballen els diputats.