Qui som

Som una escola catalana pública d'una línia situada entre el parc de la Devesa i el Barri del Mercadal, molt a prop del casc antic de la ciutat i del centre. Aquesta situació estratègica fa que puguem aprofitar el gran ventall de recursos educatius i culturals que ens ofereix la ciutat (sales de teatre, cinemes, sales d’exposicions, biblioteques, centres cívics, museus…) així com gaudir del parc de la Devesa i la Vall de Sant Daniel que també tenim relativament a prop. La nostra escola té la consideració d’edifici d’interès cultural i arquitectònic de la ciutat, conserva la seva façana i elements originals de l’època els quals li donen caràcter, personalitat i identitat pròpia. Per dins tots els espais estan reformats.


El nostre projecte s’emmarca en tot moment en la visió de compartir l’experiència educativa amb tota la comunitat. Creiem que el procés en la presa de decisions de forma conjunta i l’organització que parteix del lideratge compartit i transversal, configura l’espai adient per la gestió òptima i democràtica de l’escola i per la consecució dels objectius que ens proposem que recauen en oferir una educació integral de qualitat que formi persones actives, crítiques, autònomes, responsables i compromeses amb els altres i amb l’entorn. 

Trets d'identitat

  • Som una escola catalana en llengua i continguts que utilitza el català com a llengua bàsica d’aprenentatge i com a llengua de comunicació amb tota la comunitat educativa.
  • Som una escola que treballem per oferir una educació integral que estimuli el desenvolupament de totes les capacitats dels alumnes per tal que esdevinguin persones responsables, competents, sensibles i compromeses amb la societat; persones que siguin capaces d’entendre la realitat social i transformar-la perquè sigui més lliure, justa i tolerant.
  • Som una escola oberta, democràtica, participativa i dialogant amb tots els membres de la comunitat educativa, fomentant així la cohesió social i obtenint els avantatges d’un treball conjunt. Potenciem i valorem el treball en equip del professorat, fent-lo partícip i corresponsable en la construcció de la línia d’escola, així com la participació i implicació dels alumnes pel que a diferents qüestions de la vida escolar.

LLEGIU-NE MÉS

La nostra visió...

La nostra visió es vertebra al voltant d’un projecte definit i compartit per tota la comunitat educativa. En la línia de construir una sòlida columna vertebral que ens permeti fer front als nous reptes que es presenten en la societat,  la nostra escola ha cregut necessari iniciar un procés de redefinició de les prioritats educatives, així com de plantejar canvis en el model pedagògic d’escola i en les metodologies que duem a terme.

LLEGIU-NE MÉS

Una mica de retrospectiva...


L’escola va ser inaugurada el 1911 i va ser la primera escola graduada de tot l’estat espanyol. Durant molt temps es coneixerà com El Grup Escolar. Des del seu inici, hi va funcionar l’escola annexa a la Normal, en la qual feien pràctiques els futurs mestres, la qual cosa va suposar un benefici en l'àmbit pedagògic per a l’escola. És durant l’època republicana que se li dóna el nom de Joan Bruguera, en honor a un metge gironí que al segle XV fundà un col·legi per a estudiants gironins de medicina a Montpeller. 

El 1979, amb la recuperació de les competències de la Generalitat, el Grup Escolar es converteix en una escola mixta i la coeducació torna a l’escola i el 1982 es formalitza de nou l’ensenyament en català. L’any 1986 se celebra el 75è aniversari de l’escola i el curs 2002-03 l’escola ja gaudeix de tots els espais reformats. L’any 2011 se celebra el centenari de l’escola amb diversos actes.

LLEGIU-NE MÉS